mandag 30. april 2012

Lilla og svar på fotospørsmål


 Lilla inspirerte meg i dag. Nydelige duslilla roser og verdens søteste sommerfuglkakeynt gjør seg godt på bilder.♥

Mandag, ny uke og veldig snart ny måned! Velkommen mai sier jeg bare. Er klar for 
forsommeren nå kjenner jeg. 
Mai blir en fin måned. Det blir forhåpentligvis masse fint vær slik at vi kan være ute i hagen, vi skal feire 17.mai, ha førskoledag med mellomstemann,  reise til Malorca og få storfint besøk av favorittbladet mitt. ;) Mye å glede seg til med andre ord.
Dette bildet av min niese Sarah er et av favorittene fra helgens lille fotoshoot.
Jeg får stadig fotorelaterte spørsmål både her på bloggen og på mail. Jeg er helt på amatørnivå så fotoråd skal jeg være ytterst forsiktig med å gi, men jeg synes i alle fall det er skikkelig moro. Fotointeressen blir større og større og det samme gjør behovet for et nytt kamera. Mitt gamle Canon Eos 350e har fulgt meg i mange år, men det har fått seg noen trøkker og duger egentlig ikke lenger. 
I tillegg til kameraspørsmål lurer noen på hvilket redigeringsprogram jeg bruker. Jeg bruker bare photoscape som du kan laste ned gratis. Det kan ikke måle seg med Photoshop, men jeg er godt fornøyd med mulighetene det gir.  Bildet av Sarah har jeg feks lysnet, gjort skarpere,lagt på en filmeffekt og satt ramme på.

Ha en fin mandagskveld alle sammen!
 

12 kommentarer:

 1. nydelig lilla rosa og og vakker jente

  SvarSlett
 2. Så fine bilder:) Flink du er! Treng ikkje superbra kamera for å få fine bilder, men skal love deg du merker forskjell om du oppgraderer:) Irriterende at Photoscape ikkje funker på Mac, avogtil har eg lyst å bruke det i staden for photoshop, er ikkje like tidkrevande som PS, så spesielt til interiørbilder kunne eg tenkt meg å ha det.

  Lilla inspirerer meg og om dagen, og dus rosa. Er vel litt pga tulla som snaaaaart kjem. Trudde ikkje eg skulle få maibarn, men det ser slik ut:) Fin mnd det! Får sjå det positive i desse laaaange overtidsdagane. Uansett, snart i mål no! Enig med deg då, mai blir ein fin mnd!!

  Ønsker deg og dine ein nydeleg 1.mai!

  Klem Marianne

  SvarSlett
 3. Du ta de fineste bilder! Det er ikke vanskelig nå du har så mange fine smiler rund deg :)

  Ha en fin kveld,
  Vicky

  SvarSlett
 4. For ei nydelig lita dokka :) Tenker tante er stolt ja!

  Her er det andre kveld på rad at fotballkamper råder stemningen i heimen, i går fekk Brann bank av Vålerenga og foreløpig ligg Manchester United under 0-1 mot Manchester City og det er kriiiise. Eg har nemelig ein lampe eg vil ha hengt opp, men det kan eg visst berre gløyma om dette resultatet ikkje endrar seg til fordel for United... {sukk}.

  Ha ein herlig 1. mai :)

  Klem Eli

  SvarSlett
 5. Så nydelig liten jente og vakkert bilde :)

  Ha en fin uke :)

  Klem Fru Thronsen

  SvarSlett
 6. Skjønne bilder! Høres ut som en fin fin mai! ;) Gleder meg til innlegg!

  Klem

  SvarSlett
 7. Åhhhh, hellandussen så skjønn hun er!

  Hadde aldri trodd at du ikke brukte PS, de er jo såå bra redigerte bildene dine.. Jeg har jo PS, og syns det er fantastisk.. lærer noe nytt hele tiden.

  Klem til deg

  SvarSlett
 8. Nydelige bilder og skjønneskjønne jenta!! Så god:)
  Nattinatt:)
  Klem fra Kristin

  SvarSlett
 9. So lovely pictures! Greetings, Carmen

  SvarSlett
 10. Hei,

  Fin blogg du har:-) Jeg må spørre deg om bilder av terrassegulvet som du la ut i fjor:-) Det var så fint. Kikket på den fargen i malerbutikken i går, men den så mye, mye mørkere ut enn bildene av gulvet ditt? Er det mørkere enn bildene viser? Endte opp med en lysere farge i steden og har beiset i finværet i dag, men synes det er litt blåskjær i den..

  SvarSlett
 11. Nydelige bilder - igjen! Og takk for svar angående fotospørsmål som (bla?) jeg hadde. Det var snilt å svare :-) Ha en fortsatt fin uke. Det er jo fanastisk vær nå på Sørlandet :-)

  SvarSlett